MÁV: folyamatosan nő a TramTrain forgalma

MÁV: folyamatosan nő a TramTrain forgalma

Várakozó utasok a tram-train megállójában (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatosan nő a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos forgalma, utasainak száma februárban megközelítette a 200 ezret – írta a MÁV-START az MTI-nek vasárnap. A közlemény szerint csúcsidőben 20 percenként váltják egymást a járatok, a szolgáltatás pontos és kiszámítható. Ennek köszönhető, hogy januárról februárra 7 százalékkal nőtt az utazások száma a járműveken, februárban már 193 ezren utaztak bérlettel vagy jeggyel.

– Az utasok közül legtöbben a teljes vonalra (A-B-C zónára) érvényes jegyet vagy bérletet váltanak. A bérletet vásárlók száma másfélszeresére ugrott a próbaidőszakot követő nyitóhónaphoz képest, februárra elérte 3100-at – írták. A MÁV szerint március első két hetében az utasszám majdnem elérte a napi tízezret, így a havi forgalom 200 ezer felett lehet, és a várakozások alapján májusban folytatódhat a növekedés, hiszen a TramTrain-járatok esetében is kedvező változást hoz a vármegye- és országbérlet bevezetése.

A TramTrain kiépítése körül évekig komoly vita volt többek között a kihasználtsága és gazdaságossága miatt. A vasútvillamos menetideje Szegedről Hódmezővásárhelyre 52 perc (19 megálló), míg távolsági busszal akár 30-35 perc alatt (21 megálló) is meg lehet tenni ezt a távot.

Címkék: MÁV, tram-train, forgalom