Nagy Márton: Előbb-utóbb ki kell vezetni az ársapkákat

Nagy Márton: Előbb-utóbb ki kell vezetni az ársapkákat

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az árstopok betöltötték szerepüket, de ezek átmeneti nehézségek kezelésére valók, most már egyre drágább a fenntartásuk – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Nagy Márton.

A gazdaságfejlesztési miniszter külön beszélt az üzemanyagokat érintő ársapkákról és az élelmiszerekre kivetett árstopokról is. Mint mondta, azért léptették őket életbe, mert „ársokk érte a gazdaságot”. Az intézkedés – szavai szerint – jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, akkor már nem fenntarthatók. Személy szerint azt gondolja, hogy az ársapkák betöltötték a szerepüket, ugyanakkor a fenntarthatóságuk egyre nehezebbé és egyre drágábbá válik. – Előbb-utóbb az ársapkákat ki kell vezetni – mondta, hozzátéve, hogy itt az a kérdés, hogy ezt mikor és hogyan teszik meg. Itt szerinte mérlegelni kell az inflációt – amely még nem tetőzött – és a fenntarthatóságot.

A legutóbbi bejelentések szerint a néhány élelmiszert érintő árstop, illetve az üzemanyagok árát – több kivétellel – 480 forintban maximalizáló ársapka október elsejéig van érvényben.

 

Címkék: Nagy Márton, ársapka