Nagy Márton szerint az akku-újrahasznosítás a versenyképesség kulcsa

Nagy Márton szerint az akku-újrahasznosítás a versenyképesség kulcsa

Nagy Márton (Forrás: Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi útjának kiemelt fontosságú állomásaként megbeszélést folytatott az Ipari és Információ Technológiai Minisztérium (MIIT) vezetőjével, Jin Zhuanglong miniszterrel – adta hírül a gazdasági tárca. A két miniszter egy éven belül most találkozott harmadszor. Tárgyalásuk fő témája az akkumulátor-újrahasznosítás volt, amely Nagy Márton szerint elengedhetetlen eleme a zöld átállásnak és így a magyar versenyképesség javításának.

A két miniszter megállapodott, hogy a meglévő együttműködési megállapodást kibővítik az akkumulátor-újrahasznosítás témájával és egy munkacsoportot állítanak föl idén a két ország tudásának megosztása érdekében. A munkacsoport tagjai Magyarországról a témával foglalkozó szövetségek, egyetemek, az ágazatban működő hazai vállalatok mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz, miközben kínai oldalról az MIIT és az általa összeállított Fehér Listán szereplő vállalatok lesznek”.