Szijjártó bejelentette: megemelik a kkv-k hitelkeretét

Szijjártó bejelentette: megemelik a kkv-k hitelkeretét

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2020. március 24-én (Fotó: MTI/KKM/Borsosotó: Mátyás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy új gazdasági döntést hozott a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs – jelentette be a szervet irányító Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Az egyik az, hogy az Eximbank által a mikro, kis- és közepes vállalatoknak, beruházási céllal adható hitelek keretét 150-ről 300 milliárd forintra emelik. A második döntésük, hogy Gödön négymilliárd forintos elektromos infrastuktúrabővítést visznek véghez, hogy a Samsung akkumulátorgyárának körülményeit javítsák, és lehetővé tegyék újabb cégek letelepedését. A harmadik az, hogy a Zsámbéki-medence közlekedésének javítása érdekében Pátyot az M1-es autópályával összekötő utat, valamint egy a várost elkerülő utat építenek. A negyedik döntésük pedig az, hogy felgyorsítják a Közlekedési Múzeum építését, így még a 2023-ban esedékes teljes felújítás előtt lehetnek kiállítások a területen.

Kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs is sajtótájékoztatót tartott, ezen Novák Katalin arról beszélt a járványhelyzet kapcsán: nem terveznek továbbra sem általános korlátozásokat.

 

Címkék: Szijjártó Péter, kkv