Te is várod már, hogy utazgathass? (x)

Te is várod már, hogy utazgathass? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár most már túl vagyunk a nyári napfordulón, és bármilyen lehangoló is, de mostantól egyre rövidülnek a nappalok, azért ez ne szegje a kedvedet. A nyár java része még előttünk áll, sőt, most jönnek még csak az igazi, klasszikus forró nyári napok. Alig akad olyan ember, aki már túl lenne a nyaralásán, így még van is mit várni, van mire készülni.

Sokan, sőt egyre többen döntenek úgy, hogy egy-egy szezonban több kisebb vakációt iktatnak be, így aztán nem csupán több mindent láthatnak, de megszaporodnak a teendők is. Mai írásunkkal azoknak szeretnénk kedvezni, akik az egy hosszú nyaralás helyett a több kisebb utazást preferálják.

Nem szabad félvállról venni az előkészületeket!

Sokan esnek abba a hibába, hogy egy három- vagy négynapos kiruccanásra nem készülnek fel úgy, mint egy hosszabb lélegzetvételű távollétre. Pedig ugyanúgy kell figyelni például az euró árfolyamot, hiszen a sok kicsi bizony mindig sokra megy!

Természetesen töredék annyi pénzt fogsz költeni egy rövidebb pihenés alatt, mint ahogy egy hosszabb esetében tennéd, de akkor sem mindegy, milyen árfolyamon váltod a forintot kiutazás előtt.

Ha három, négy vagy esetleg öt ilyen kisebb kirándulást terveztek, az nyár végére már tetemes összegre fog rúgni, ha nem sikerül jól váltani. Ahogy azt korábban is említettük, ez a módszer kicsit macerásabb, több odafigyelést igényel, hiszen sokszor teljesen eltérő országokba visz az utad, de ha okosan tájékozódsz, nem lesz nehéz dolgod!

Fő a hiteles forrás!

Talán mondanunk sem kell, de igencsak bakot lőhetsz, ha nem figyelsz oda, hogy honnan tájékozódsz, vagy esetleg nem is törődsz azzal, hogy információt gyűjts a valutaárfolyamokat illetően.

Ha a Hírek Ma oldalát követed, ott egy helyen látni fogod a legfontosabb valutanemeket, állandóan frissülő számadatokkal. Ez utóbbiak hitelességéről többek között a Magyar Nemzeti Bank gondoskodik.

Az egyes valutákra kattintva részletesebb információkat is kaphatsz, így mind szavakkal, mind grafikonnal ábrázolva is gyorsan át tudod látni az adott deviza helyzetét a mi forintunkhoz képest.

Sőt, még a kriptovalutáról is találsz információt, hiszen egyre több utazási oldal ismeri el legális fizetőeszközként a bitcoint.

Minden évben látogass el egy olyan helyre, ahol még korábban sosem jártál!

Sokan akár bakancslistát is vezetnek azokról a helyekről, ahová életük folyamán el szeretnének jutni. Ám egy dolog listát írni, és megint egy másik dolog megvalósítani azt.

Mindenféle életmód-tanácsadó azt javasolja, hogy évente legalább egy olyan helyre látogass el, ahol még korábban sosem jártál. Ez pszichésen is jól hat rád, illetve tágul a világképed, egyre több mindent megismersz és megtapasztalsz ebből a színes és mesés világunkból.

Ehhez persze jó adag tervezésre és tudatosságra is szükség lesz. A Hírek Ma valuta árfolyamokat követő oldala ebben lesz a segítségedre. A többi már csak rajtad múlik!