Tíz forinttal drágább volt a cukor, egymilliós bírságot kaptak

Tíz forinttal drágább volt a cukor, egymilliós bírságot kaptak

Az Aldi diszkontlánc budapesti, I. kerületi, Mészáros utcai üzlete 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Képünk Illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lecsaptak az ellenőrök egy pécsi Aldi-üzletre, ahol tíz forinttal drágábban árulták az árstopos kristálycukrot – derült ki a Világgazdaság cikkéből. A Baranyi Megyei Kormányhivatal ezért egymilliós fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aldi Magyarországra.

Az ellenőrök még február 1-jén, tehát az árstop bevezetésének napján jártak az üzletben, ekkor fedezték fel, hogy egy kilogrammos kristálycukor 239 forintba került, tíz forinttal többe, mint tavaly október 15-én. Az Aldi szerint ugyanakkor csupán adminisztratív tévedésről volt szó, és annak észlelése után rögtön javították is az árazást.

Hatvannégy darab hasonló árazású csomag cukor volt a boltban, a jogsértés pedig csak néhány órán keresztül állt fenn, de hiába, a kormányhivatal megbüntette az üzletláncot. Az indoklásban azt közölték, nem tekinthettek el attól, hogy az Aldi kereskedelmi tevékenységének gazdasági súlya meghatározó, a hatósági árazás betartása pedig „kiemelkedően fontos a magyar családok védelme szempontjából.”

Az árstop be nem tartása esetén ötvenezertől hárommillió forintig terjedő összegű bírságot lehet kiszabni.