Tízszázalékos béremelés jön a Budapest Airportnál

Tízszázalékos béremelés jön a Budapest Airportnál

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér (Fotó: Budapest Airport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Liszt Ferenc repülőtér 2022 márciusától átlagosan 13 százalékkal – bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal – emelte a munkavállalók bérét, azonban a jelenlegi gazdasági folyamatok, valamint az infláció mértékének folyamatos monitorozását követően ősszel további 10 százalékos bérfejlesztésre tett javaslatot – olvasható a lapunknak eljuttatott közleményben.

A vállalat kezdeményezését a szakszervezeti tagok a szeptember 19-én tartott konzultáción egyöntetűen elfogadták, így a változás már októbertől életbe lép. Ez azt jelenti, hogy a BUD csoport munkavállalói már novemberben a megemelt bért kapják kézhez.

A repülőtér leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél az utasbiztonsági ellenőrök kezdő alapbére októbertől bruttó 444 800 forint, amely a korábbiakhoz képest tízszázalékos emelkedést jelent. Az utasok tájékoztatásáért felelős terminálüzemeltetési és információs munkatársak kezdő fizetése szintén havi bruttó 444 800 forintra emelkedik.

A munkatársak az alapfizetésük és a műszakpótlékok mellett negyedéves bónuszra, munkába járási támogatásra, illetve meghatározott munkakörökben a vállalatnál eltöltött idővel arányos rangidősségi bérre is jogosultak.