Tízezer dolgozót rúg ki a Microsoft

Tízezer dolgozót rúg ki a Microsoft

Satya Nadella (középen) a Microsoft két korábbi vezérigazgatójával, Bill Gatesszel (balra) és Steve Ballmerrel (jobbra) (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Microsoft bejelentette, hogy a tágabb értelemben vett költségcsökkentő lépések részeként tízezer alkalmazottnak mondanak fel. Ezzel követik több másik informatikai világcég, így a Twitter, a Facebook vagy az Amazon példáját, hiszen mindezek jelentős leépítésbe kezdtek az utóbbi hónapokban.

A növekvő gazdasági bizonytalanságot teszik felelőssé a kirúgásokért. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a davosi Világgazdasági Fórumon (még a kirúgások bejelentését megelőzően) arról beszélt, hogy a Microsoft sem immúnis a romló gazdasági közeggel szemben.

Az igazgató a (jelenleg még) alkalmazottaknak írt körlevelében kiemelte, hogy míg az emberek a pandémia alatt többet költöttek digitális termékekre, ezt most racionalizálják, magyarul nem költenek már annyit. A Microsoftnak világszerte 221 ezer alkalmazottja van, 122 ezren közülük amerikaiak. Vagyis a leépítés kevesebb mint öt százalékos lesz, ez kevesebb, mint a versenytársak által kirúgott dolgozók aránya.

Címkék: Microsoft, leépítés