Több mint 100 milliárd forinttal nőtt a Mészáros-vagyon

Több mint 100 milliárd forinttal nőtt a Mészáros-vagyon

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Viresol Kft. visontai búzakeményítő üzemének átadásakor 2019. február 11-én (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén is Mészárosék végeztek az élen a Forbes 25 legértékesebb magyar családi céget tartalmazó listáján. A lap azt írta, hogy először fordul elő, hogy a tíz legnagyobb magyar családi cég mindegyike százmilliárd forint feletti becsült értéket ér el a Forbes listáján. Hozzátették, hogy már érződik a NER bő tízéves támogatása ezen a rangsoron is, leginkább abban, ahogy a Mészáros család elszakadt a mezőnytől. 

A Mészáros Csoport becsült értéke a Forbes listája szerint 627,5 milliárd forint. Azt már a 444 számolta ki, hogy ez 101,4 milliárddal magasabb az egy évvel korábbinál. Ez 19,3 százalékos növekedést jelent egy olyan évben, amikor a magyar gazdaság összteljesítménye, a GDP 0,9 százalékkal csökkent – tette hozzá a portál.

Mészárosékat a Felcsuti család MPF Holding-ja követi a második helyen 443,7 milliárd forintos becsült értékkel. Harmadik a Csányi család Bonafarm csoportja 366,5 milliárd forinttal, majd a Szíjj család és a Duna Aszfalt jön 209,5 milliárddal. Ötödikek Demján Sándor örökösei (Gránit Pólus csoport) 164,5 milliárd forinttal, hatodik a Schmidt-Ungár család 149,3 milliárddal.

Címkék: Mészáros Lőrinc