Folytatódik a zuhanás: 422 forintnál is járt egy euró

Folytatódik a zuhanás: 422 forintnál is járt egy euró

Euró érmék és bankjegyek. Fotó: Wikipédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mind az euróval, mind a dollárral szemben új történelmi mélypontokat ért el a forint árfolyama szeptember 29-én csütörtökön – számolt be róla a hvg.hu.

Mint írták, a dollárral szemben: 434 az új mélypont, az euróval szemben: 419,2. Mindezt úgy, hogy kora reggel még az euró 410,90 forint volt, a dollár pedig 424,22 forint. Később, délelőtt 11 óra felé a forint már 420,3 euróra gyengült a Portfolio szerint, majd elérte a 422 forintot is fél 12 felé, míg a dollár a 437 forint volt.

A lap szerint az árfolyammozgások mögött minden bizonnyal első sorban a dollár erősödése áll. Az amerikai deviza szeptember 28-a óta erősödik, az euróval szemben is épp akkor volt egy jelentős megugrás, amikor a régiós devizák megszakadtak. Emlékeztettek arra is: a forint már kedd óta gyengül – a jegybank ekkor jelentett be egy a vártnál nagyobb kamatemelést, ugyanakkor a kamatemelési ciklusának lezárását.

Címkék: euró, dollár, forint