Brenzovics Lászlónál és kárpátaljai magyar intézményeknél razziázik az ukrán nemzetbiztonság

Brenzovics Lászlónál és kárpátaljai magyar intézményeknél razziázik az ukrán nemzetbiztonság

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) razziát tart hétfő reggeltől Brenzovics Lászlóhoz, a KMKSZ elnökéhez köthető intézményekben – írja a Kárpátalja.ma. Az SZBU Ukrajna egyik nemzetbiztonsági szolgálata. Mint írták, fegyveresek érkeztek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Jótékonysági Alapítvány épületébe, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházához és Brenzovics László lakásához is.

A cikk arról is ír, Vitalij Glagola újságíró szerint magyarországi támogatásból megvalósuló fiktív szerződések megkötésével, kettős könyveléssel, pénzmosással vádolják a kárpátaljai magyarság képviselőjét.

Hozzátették: a magyarellenes cikkeiről ismert madyar.info nem kevesebbel, mint hazaárulással és kárpátaljai autonómiatörekvéssel vádolja a politikust. Azt írják, hogy a rendvédelmi szerveknek vitathatatlan bizonyítékuk van Brenzovics László Magyarország javára történő ukránellenes tevékenységére, és erre kommenteket hoz fel a „megalapozott gyanú” alátámasztásaként.

Végezetül a cikk megjegyzi: SZBU korábban indított büntetőeljárást az Egán Ede program kapcsán, mert szeparatizmust véltek felfedezni a megye gazdasági fellendítését célzó projektben.