Bukarestben vacsorázik szerdán Orbán Viktor

Bukarestben vacsorázik szerdán Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Klaus Johannis román elnök a bukaresti Cotroceni palotában fogadja szerda este Orbán Viktort – értesült a g4media. Ott lesz még az Európai Tanács elnöke, Charles Michel, valamint Belgium és Horvátország miniszterelnökei. A találkozón az Európai Unió 2024 és 2029 közötti időszakát érintő prioritásokat beszélik át, majd Johannes elnök hivatalos vacsorát ad a négy külföldi vendégnek.

A látogatásra három hónappal azelőtt kerül sor, hogy Magyarország átveszi az EU soros elnökségét, éppen akkor, amikor a választások után az EU nagy intézményeinek – az Európai Parlament, az Európai Bizottság, az Európai Tanács és a biztosok – vezetéséről tárgyalnak. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.