Éjszaka lövöldöztek egy újvidéki általános iskola előtt: ketten meghaltak

Éjszaka lövöldöztek egy újvidéki általános iskola előtt: ketten meghaltak

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megöltek két fiatal férfit a vajdasági Újvidék melletti Futak településen egy általános iskola előtt pénteken – közölte a helyi hatóságok beszámolóját idézve a Telegraf.rs című szerb hírportál az MTI szerint.

Zoran Krulj, az újvidéki sürgősségi szolgálat szóvivője elmondta: a rendőrséghez éjfél után 17 perccel érkezett a bejelentés a lövöldözésről. A helyszínen egy eszméletlen fiatalembert találtak, akit fejlövéssel, súlyos állapotban szállítottak az intenzív osztályra. A 20 éves férfi sebesülései olyan súlyosak voltak, hogy a kórházban meghalt – mondta. A következő hívás éjfél után 51 perccel érkezett, miután a rendőrök egy másik, 19 éves fiatalembert találtak a helyszínen. A mentősök már nem tudtak segíteni rajta, csak a halál beálltát tudták megállapítani – tette hozzá a szóvivő.
A belügyi szervek széles körű rendőri akciót indítottak, egész Futakot lezárták, valamint az összes újvidéki kijáratot, és a Blic című napilap a rendőrségtől úgy tudja, hogy őrizetbe vettek négy gyanúsítottat: egy 23, egy 24, egy 21 és egy 26 éves férfit.

Pár hónapja két lőfegyveres ámokfutás is történt Szerbiában, ami után május 8. és június 8. közötti fegyverleadási amnesztiát hirdetett a szerb kormány, amely során több mint 108 ezer fegyvert adtak le.

Címkék: Szerbia, lövöldözés