Elfogták az erdélyi egyetemi oktató meggyilkolásával gyanúsított B. Ferencet

Elfogták az erdélyi egyetemi oktató meggyilkolásával gyanúsított B. Ferencet

A kolozsvári rendőrség körözést adott ki B. Ferenc autójára, a szürke, AR-51-LAC rendszámú Dacia Loganra (Fotó: Kolozs Megyei Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyváradon fogták el a 30 éves kolozsvári nő, Molnár Beáta meggyilkolásával gyanúsított 43 éves B. Ferencet csütörtök este – írta a Transtelex. A lap igazságügyi forrásai elmondták, hogy B. Ferencet a kolozsvári rendőrség Kolozsvárra szállította, hogy még csütörtök este kihallgassák a helyi ügyészségen. Úgy tudják, először a férfi autóját találták meg, az aradi rendszámú szürke kocsi Nagyvárad Velence nevű városrészében, a CFR vasútállomás közelében parkolt, ahol a férfi egy lakóházban bérelt lakást.

Mind Molnár Beáta, mind B. Ferenc a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója volt korábban, a nő egy szombati kirándulás után tűnt el, ahova a férfival közösen tervezett menni, holttestét pedig szerdán találták meg. B. Ferencet 2021-ben már felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, mert brutálisan megverte akkori barátnőjét az utcán. De más nők is arról beszéltek, hogy a férfi megverte őket, ezért tavaly a kolozsvári bíróság 90 nap közmunkára és pszichológiai tanácsadáson való részvételre ítélte. A férfit az ítélet után a Sapientia elküldte, óráinak egy részét éppen Molnár Beáta vette át doktoranduszként.

Az egyetem egyébként a Transtelex beszámolója szerint az alábbi módon búcsúzott meggyilkolt oktatójától: „A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem mély sajnálatát fejezi ki Molnár Beáta elvesztése miatt, egyetemünk egyik kiváló volt hallgatójától, óraadó oktatójától búcsúzunk. Őszinte részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló család, barátok irányába”. Leszögezték: elítélnek minden agressziót, úgy, ahogy ezt tették két évvel ezelőtt is, amikor kiderült, hogy a gyanúsított súlyosan bántalmazta akkori párját. 

Címkék: gyilkosság, bűnügy