Eltűnt az erdélyi polgármester posztja, amelyben Márki-Zayt véleményeztette a helyiekkel

Eltűnt az erdélyi polgármester posztja, amelyben Márki-Zayt véleményeztette a helyiekkel

Gálfi Árpád polgármester, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, és Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja (b-j) a székelyudvarhelyi városházán tartott sajtótájékoztatón 2018. január 14-én (Fotó: MTI Fotó: Veres Nándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdára elérhetetlenné vált Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármesterének posztja, amelyben azt kérdezte a lakosoktól, fogadja-e az odalátogatni kívánó Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét – vette észre a Magyar Hang.

A kedden közzétett levélben leszögezte: „Nekem van személyes véleményem mindenkiről, aki Gyurcsány Ferenccel képes összefogni. Én személyesen a jelenlegi Fidesz-kormányt tartom városunk hiteles partnerének, támogatójának, és SZEMÉLYES MEGGYŐZŐDÉSEM alapján nem kívánnék részt venni egyetlen olyan kampányban sem, amelyet a partnerünk és támogatónk (Fidesz-KDNP) ellenfelei szerveznek, hiszen tudatában vagyok annak, hogy az ilyen látogatások többnyire kampányfogások, DE: tudatában vagyok annak, hogy nem magánemberként, hanem egy város vezetőjeként kaptam levelet Márki-Zay Péter látogatási szándékáról”. Így a politikus a levélvégén feltette a kérdést: fogadja-e Márki-Zayt a Polgármesteri Hivatalban, vagy „inkább maradjunk ki az ilyenszerű kampánylátogatások vendéglátóinak listájáról?”.

A polgármester döntése egyelőre nem derült ki, és már az említett posztja sem elérhető szerdán reggel, aki ugyanis megtekintené azt, az az alábbi kiírás fogadja: „Ez a Facebook-bejegyzés már nem érhető el. Lehet, hogy eltávolították, vagy megváltoztak a bejegyzés adatvédelmi beállításai”.