Gulyás: 16 iskolabusz jár majd a Felvidéken a magyar kormány támogatásával

Gulyás: 16 iskolabusz jár majd a Felvidéken a magyar kormány támogatásával

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. augusztus 23-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptembertől magyar kormányzati támogatásából 16 iskolabusz - öt 23 személyes és tizenegy 9 személyes segíti a gyerekek iskolába járást a Felvidéken – jelentette be szerdán Szigetszentmiklóson a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely a Rákóczi Szövetség ünnepélyes iskolabusz-átadó ünnepségén elmondta: a felvidéki szórványban olyan iskolabuszhálózat kezdi meg működését szeptember elsejétől, amely megkönnyíti a magyar gyerekek magyar iskolákba járását.

– Az iskolabuszok bevezetésének hírére harmadával megnőtt – 200-ról 266-ra – a magyar iskolába íratott gyerekek száma – ismertette. – Az iskolabuszprogram ezért mintaprogram is, mert ha ennek hatására többen lesznek, akik megőrzik a nyelvünket, akkor többen lesznek azok is, akik megőrzik a kultúránkat – tette hozzá.