„Nem akarnék meghalni még” – dokumentumfilm mutatja be a koronavírus elleni kórházi harcot

„Nem akarnék meghalni még” – dokumentumfilm mutatja be a koronavírus elleni kórházi harcot

Harc a járvány ellen Dunaszerdahelyen (Fotó: Paraméter / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2021 februárjában az egymillió főre jutó COVID-haláleseteket tekintve Szlovákia világelsővé vált. A koronavírus-járvány súlyos helyzetbe sodorta a Dunaszerdahelyi járást, amely a január-februári időszak legfertőzöttebb régiója lett – ezekkel a sorokkal vezette fel kórházi dokumentumfilmjét a határon túli Paraméter.sk hírportálja.

Mint írják, az ottani kórházban 2020 októberétől 2021 február közepéig 757 COVID-beteg fordult meg, és minden harmadik páciens meghalt. 

Arra is felhívták a figyelmet, a riportfilm a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz. Felvételeik a dunaszerdahelyi kórház – illetve a filmben arccal és hanggal megjelenő személyek – engedélyével 2021 februárjában készültek.

A Magyar Hang még tavaly decemberben forgatott koronavírusos betegeket ápoló kórházban, ám ehhez Székelyudvarhelyig kellett mennünk. Riportunk itt nézhető meg.