Bod Péter Ákos: A magyar gazdaság egy busz: egy lejtőn hajt lefelé és most jön a kanyar

Bod Péter Ákos: A magyar gazdaság egy busz: egy lejtőn hajt lefelé és most jön a kanyar

Bod Péter Ákos (Fotó: Béres Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábbi jegybankelnököt és ipari minisztert, Bod Péter Ákos közgazdászprofesszort látta vendégül Gulyás Balázs műsorvezető a Magyar Hang podcastjában, a Gulyáságyúban. Az adást péntek estétől hallgathatják meg a Magyar Hang Youtube-csatornáján.

Erős mondatok Bodtól a beszélgetésből:

• „A rezsicsökkentés feloldása egy bomba.”
• „A háborús infláció propaganda.”
• „A választások utáni megszorítás nagy mértékben a választások előtti osztogatásnak köszönhető.”

A felvétel még a rezsicsökkentés megszüntetéséről szóló bejelentés előtt készült, Bod Péter Ákos mégis megjósolta ezt a beszélgetésben. Ezen felül recessziót jövendöl a magyar gazdaságnak, amit a miniszterelnök is emlegetett pénteki közrádióbeli beszélgetésében.

Volt jegybank elnök tőle szokatlanul még azt is megengedte magának a podcastban, hogy kiejti azt a szót, hogy „zsozsó”. Bár nem túl pozitív  jövőképet festett fel Gulyás Balázs és vendége, mégis jókedvű hangulatban készült a beszélgetés, melyet péntek este 18:00-tól hallgathatják meg a Magyar Hang felületein. A Gulyáságyú kedvcsináló előzetesét itt tudja meghallgatni:

Ajánljuk követésre a műsor Facebook-oldalát: http://facebook.com/gulyasagyupodcast