Eszi a penész a németeket a magyar jólét miatt

Eszi a penész a németeket a magyar jólét miatt

Kiszelly Zoltán a Mandiner Stratéga műsorában.

Fotó: Forrás:Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Micsoda témák, te jó ég! A vasúti szárnyvonal, amit a felújítást követő átadás napján zárnak be úgy, hogy egyetlen, az úgynevezett bejáró (teszt) szerelvény zakatol végig rajta. De most komolyan, Rejtő és Hasek a sarokba kuporodva szégyenkezik, hogy hát na, itt kezdődik a humor, az irónia. És a sci-fi írók is irigykedve pislognak, hogy hát hiszen a magyar kormány simán feltalálta az időutazást: Rétvári Bence szerint azért jelentkeztek rengetegen pedagógusnak február 15-ig, mert az Orbán-kormány március 2-án közzé tette a pedagógus-életpályamodell tervezetét. Épp vacillálok, melyikbe szeressek bele inkább, amikor a háttérben motiválóként futó Youtube a Mandiner csatornájáról löki Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központja igazgatójának „Európa Amerika hátsó udvara lesz” című világmagyarázatát.

Laptop félre, mert Kiszellyre muszáj odafigyelni, nem azért, mert elemzési igazgató, hanem mert az egyetlen bekezdésbe sűríthető kormánypárti ökörségek örökös országos bajnoka. Most például arról beszél, hogy a világkereskedelemben azért számolnak dollárban, mert „ha a termékedért, szolgáltatásodért cserébe eurót kapsz, azért mit tudsz venni?” Legfeljebb villát a francia Riviérán.” Imi-imi-imádom! Az euró csak az Unióban működik, zseniális.

Ám ma mégsem ő a főszereplő, hanem a Mandiner Stratéga című produkciójának lelkes műsorvezetője. Ott tartunk éppen, hogy igazgató úr szerint a nyugati népek egyre elégetetlenebbek az életszínvonalukkal, mert nagyon magasról jönnek lefelé, és a német polgár nem hozzánk méri, hogy hogyan él, amikor belép a műsorvezető, miszerint de, hozzánk méri, ő ezt tapasztalta:

„A németek megszokták, hogy óriási különbség van (Magyarország és Németország között), és érződik bennük az a zavar, hogy látják Magyarországot, a magyar életszínvonalat, az autókat, és nem érzik azt, hogy ők annyival fejlettebbek lennének, és ez ilyen feszültséget szül bennük. Azt gondolják magukban, hogy a fenébe, nem jó ez így, mert nekem sokkal jobban kéne élnem, mint a magyaroknak, szlovákoknak, románoknak.”

Nos, a magyar autók átlagéletkora 2007-ben 10 év volt, tavaly viszont már 15. Németországban is öregszik az autópark, egy étvizeddel ezelőtt 8.3, tavaly már 9.8 év volt az átlagkor. De ezek ilyen izék, szóval számok, adatok, amiket teljesen felesleges a Kiszelly-Mandiner galaxisba beleereszteni, hisz más ott az idő, a tér, mások a fizika, a gazdaság, és úgy általában a mindenség szabályai, ott euróért csak európai terméket kapsz, a németek meg totál idegben vannak, hogy mekkora mifelénk a jólét. De nem tudok haragudni, tényleg imi-imi-imádom!