Gyurcsány hiába készül, ő már rég bizonyított

Gyurcsány hiába készül, ő már rég bizonyított

Gyurcsány Ferenc a DK rendezvényén (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemegy vidékre a Demokratikus Koalíció. A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc jelentette be közösségi oldalán, hogy hetven városban tartanak úgynevezett „szeptemberiális” rendezvényt, ahol lesz „játék, beszélgetés, főzés”. Meg – sejtelmeskedik tovább a hazafi és üzletember – lesz még ott „egy pillanat, egy mosoly, egy kézfogás, egy ölelés.” Aztán a „szeptemberiálisokat” beígérő Gyurcsány-posztot követi egy újabb, amiben a DK elnöke nyilván a Tranziton vitázó ellenzékiekre utalva finoman lekollaboránsozza azokat a politikusokat, akik szóba álltak a kormánypártiakkal. 

Nincs új a nap alatt: a legeurópaibb párt megint kicsiben másolja az Orbán-pártokat, ezúttal alighanem a 2000-es évek faluparlamentnek álcázott roadshowja volt a mintaadó: másfél- kétórás demokratikus játékaik, európai öleléseik és szabadelvű mosolyaik nyomán alighanem olyan hálózat épül ki, amibe beleremeg a nemzeti együttműködés rendszere. Mindkét bejegyzést az immáron szokásossá vált Feri-szignó, a „készülés” zárja.

Önmagában is izgalmas, hogy tizenkét év után miről lehet előadni, hogy az tulajdonképpen még mindig készül, de a lényeg nem ez.  Gyurcsány ugyanis hiába készülődik nyilvánvalóan a kormányzásra, ő már rég bizonyított. 2006-ban volt ő már abban a helyzetben, mint most Orbán Viktor: nagyot mondott a kampányban, aztán nagyot szorított a kormányalakítás után, majd jött egy gazdasági világválság. Éppen annak a krachnak a kezelése az, ami miatt alighanem hiába készül Gyurcsány. Egyrészről látványosan belebukott, országlásának számos kárvallottja van, akiket valószínűleg végképp elidegenített mindentől, ami önmagát baloldalinak vagy liberálisnak címkézi. Másrészt szép számmal vannak olyanok is, akik már csak azért sem szeretnék, hogy ezt a katasztrófahelyzetet is Gyurcsány kezelje, mert látják, hogy abból nemcsak a Fidesz, de még a KDNP is profitálni tudott. És az őszödi hazugságokból felhúzott felcsúti „igazságoktól” terhelt esztendőkből már nem kérnek.  

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!