Lángoktól ölelt NERnia

Lángoktól ölelt NERnia

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tudom, lehet-e még ennél is jobban fokozni a Fidesz keltette tébolyt, de Szijjártó Péter azért megpróbálta: kedden Balatonkenesén arról beszélt, hogy „Magyarország az utolsó akadály, ami miatt Európa még nem lobbant lángra.”

Az ellenünk fenekedőknek ez persze nem tetszik, ezért most minden idegszálukkal arra koncentrálnak, hogy ezt az utolsó bástyát is ledöntsék az alapjairól. „Ezt lehet úgy is tekinteni, mint ahogy egy expresszvonat robog a végállomás felé, a menetrend szerint már nem áll meg, és egy lehetőség van még a megállítására, hogy valaki meghúzza a vészféket. És ez a vészfék június 9. képében jön el” - szögezte le Szijjártó Péter. „Tehát június 9-én van sansz arra, hogy amikor kiváló önkormányzati vezetőket is választhatunk, akkor megálljt parancsoljunk a háború felé robogó európai vonatnak, amin a magyarok kocsija is rajta van” - tette hozzá.

Nem tudom, a külügyér a balatonkenesei fideszes önkormányzati képviselőtől várja-e az önfeláldozó gesztust a vészfék meghúzására, de erre neki is lett volna módja. Én például egyszer sem hallottam, hogy berendelte volna az iráni nagykövetet amiatt, mert a perzsa ország Sahed kamikaze-drónokat ad ezerszám Oroszországnak, amivel Moszkva a kárpátaljai magyarokat életét is veszélyezteti, mint ahogyan észak-koreát sem állítottuk a szőnyeg szélére a rengeteg lőszerért, amivel meghosszabbították orosz oldalról a háborút. És persze valahogy Putyinnak sem sikerült átadni azt a magyar békepárti üzenetet, hogy azonnal vége lenne a háborúnak, ha hazaparancsolná a csapatait Ukrajnából. Az atomfegyverek bevetésével is a Kremlből kezdtek el fenyegetőzni, és még a hazai propaganda-médiában is csak az merült fel, hogy az oroszok dobnának atomfegyvert a budapesti Operára. Ennyire volt sikeres a magyar miniszterelnök 2022 februári békemissziója Moszkvában, a végtelen hosszúságú asztal másik oldalán?

Utolsó bástya vagyunk, mondja a miniszter, de sajnos ez kívülről úgy tűnik, utolsó csatlósok lettünk sokféle tekintetben.

A gyógyszert kellene bevenni végre, nem Brüsszelt - javasolta lapunknak adott interjújában pár hete Thuróczy Szabolcs színész, de arra talán még ő sem gondolt, nagy az esélye, hogy Szijjártó beszédeit orosz titkosszolgák írják a meghekkelt minisztériumi számítógépeken.