125 milliárd forint értékű adófizetői pénzt pazarolt el a japán kormány 2021-ben

125 milliárd forint értékű adófizetői pénzt pazarolt el a japán kormány 2021-ben

Japán Zászló. (Forrás: Wikipédia / Magnus Manske)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyvenöt és fél milliárd jen értékű adófizetői pénzt pazarolt a japán kormány a 2021-es költségvetési évben – írta a Jiji Press. A Japán Könyvvizsgáló Testület beszámolója szerint 310 „pazarló” intézkedést hajtottak végre a költségvetési év során. Ezen intézkedések közül 57 ügy kapcsolódik a koronavírus-járvány megfékezéséhez, és összesen 108 olyan intézkedést talált a testület, ami törvénybe ütközött. Az előző költségvetési évhez képest 165 milliárd jennel csökkent az adófizetői pénzek illettéktelen felhasználása. A lap értesülései szerint a törvénysértő intézkedésekből következő helytelen adófelhasználás mértéke egy év alatt 3,8 milliárd jenről 10,430 milliárdra növekedett.

Ehhez szorosan kapcsolódik az, hogy a japán kormány az elmúlt három év alatt 76 trillió jent költött járványkezelésre. Ebből az összegből 15 milliárd jent fordítottak fertőzések megelőzésére, 50,780 milliárdot gazdasági és munkáltatási intézkedésekre, 9 milliárdot pedig szubvencionálásra és regionális fejlesztésre.

 

 

Címkék: Japán, japán jen

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.