42 ország meteorológusai álltak ki az OMSZ kirúgott vezetői mellett

42 ország meteorológusai álltak ki az OMSZ kirúgott vezetői mellett

Climate without Borders (Forrás: a szervezet Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyvenkét ország meteorológusai és tévés időjárásjelentő írták alá a Climate without Borders (Klíma Határok Nélkül) nevű nemzetközi szervezet közleményét, amelyben támogatásukról biztosítják az Országos Meteorológiai Szolgálat két kirúgott vezetőjét adta hírül az rtl.hu. A szervezet közölte, sokkolta őket a hír, hogy két kollégájukat azért távolították el, mert rendesen végezték a munkájukat.

Kiemelték, hogy van bizonytalanság az előrejelzésekben, és ők az elsők, akik ezt elismerik. Mint írják: az előrejelzéseink néha tökéletlenek lesznek, és gyakran népszerűtlenek, de – ahogy magyar kollégáink – az embereket helyezzük a politika elé.

A közleményt egyebek mellett az ARD német közszolgálati televízió, az RTVE spanyol közszogálati televízió, a NOS holland közszolgálati adó, a RAI olasz közszolgálati adó, a TV4 svéd televízió, az NHK World japán közszolgálati televízió és az Al-Jazeera hírtelevízió időjárás-jelentői írták alá.