Feloldották a coli baktériumfertőzés miatt elrendelt fürdési tilalmat Olaszországban

Feloldották a coli baktériumfertőzés miatt elrendelt fürdési tilalmat Olaszországban

Rimini tengarpart. Forrás: Comune di Rimini, Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Baktériumfertőzést mutattak ki az Adriai-tengerben az olasz Regionális Környezetvédelmi Ügynökség kedden vett vízmintái, így 22 partszakaszon fürdőzési tilalmat rendeltek el – írja a Corriere-re hivatkozva a Hvg.hu. Az ott tartózkodó nyaralók a tilalom idején a strandokon csak a napozóágyakat használhatták.

Eredetileg 28 partszakaszon akarták betiltani a fürdőzést, de a csütörtökön elvégzett új mintavétel során hat partszakasz adatai már megfeleltek a paramétereknek, így ezeken a strandokon – Cervia Pinarellában, Bellaria Igea Marinában (Foce Vena 2, Foce Uso, Pedrera Grande Nord) és Riminiben (Torre Pedrera-Pedrera Grande Sud és Viserbella-La Turchia) – elsőként oldották fel a tilalmat.

Rimini önkormányzata időközben nyilatkozatot adott ki, amelyben azt írják, önálló elemzéseket végeztek a várostól északra fekvő hét területen, ezek eredménye szerint a víz tökéletesen alkalmas a fürdésre. Jamil Sadegholvaad, Rimini polgármestere szerint nincs igazán technikai vagy logikai magyarázat a fertőzésre, szakértők szerint a rossz adatok a hőhullámnak tudhatók be.

Időközben a Corriere olasz lap értesülései szerint már valamennyi, 22 érintett partszakaszon feloldották a fürdőzési tilalmat, mivel újra határértéken belül regisztrálták a Escherichia coli baktérium értékét.