A japán hercegnő férjének harmadszorra sikerült átmennie a jogi szakvizsgán

A japán hercegnő férjének harmadszorra sikerült átmennie a jogi szakvizsgán

Komuro Kei és Komuro Mako

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komuro Kei két dologról ismert Japánban: ő Mako hercegnő férje, és már kétszer megbukott a New York-i jogi szakvizsgán. Komuro jogi gyakornokként dolgozik az amerikai Lowenstein Sandler jogi cégnél, de eddig nem válhatott ügyvéddé, mert 2021 júliusában és idén februárban is megbukott a szakvizsgán – ahogy ezt a japán sajtó kiderítette.

Most viszont sikerült neki, hiszen a neve szerepel a sikeres vizsgát tett személyek október 20-án közzétett listáján. Eszerint Komuko júliusban vizsgázott sikeresen, pedig az 1600 emberből, akik már legalább egyszer megbuktak, és vele együtt próbálkoztak újra, mindössze 23 százalék ment át a vizsgán. Az első alkalommal próbálkozók 75 százaléka átment.

Mako hercegnő Naruhito császár unokahuga, a férje pedig azért az erre fogékony alattvalók és a bulvársajtó érdeklődésének középpontjában, mert közember. A tavaly októberi házasságuk után így Mako el is veszítette hivatalos királyi családbeli státuszát, és immár egyszerűen Komuro Makónak hívják.

 

 

Címkék: Japán, mako