A kórházban mondja el az Úrangyala-imádságot Ferenc pápa

A kórházban mondja el az Úrangyala-imádságot Ferenc pápa

Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter téren hívők között. Illusztráció. (Fotó: Alfredo Borba/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A műtét utáni gyógyulása a várakozásoknak megfelelően alakul, de a vasárnapi Úrangyala-imádságot még a kórházban mondja el Ferenc pápa – számolt be a szentszéki sajtóközpont közleményéről az MTI. A vastagbélszűkülettel kezelt egyházfő hatodik napja van az intézményben, az utóbbi huszonnégy órája pedig már kifejezetten nyugodtan telt. Rendszeresen és önállóan táplálkozik, sétált a kórház folyosóján, valamint dolgozott és olvasott is. A pápai kórterem kis kápolnájában pedig misét mutatott be az őt segítő egészségügyi személyzettel. A korábbiakkal szemben már láza sincs a 84 éves pápának.

Vasárnap még biztosan kórházban lesz a Szentatya, ezért a délben szokásos Úrangyala-imádságot, illetve az azt kísérő beszédet a Gemelli kórház tizedik emeleti ablakából mondja el – emelte ki a szentszéki szóvivő, Matteo Bruni által jegyzett közlemény.

Korábban II. János Pál pápa is a „harmadik Vatikánnak” nevezett római kórházból mondta el több beszédét. Először az ellene elkövetett merénylet után néhány nappal, 1981. május 17-én, legutoljára pedig már 2005. február 27-én és március 6-án, súlyos betegen.