A külügy szerint nincs magyar sérültje a szlovák fesztiválon történt sátoromlásnak

A külügy szerint nincs magyar sérültje a szlovák fesztiválon történt sátoromlásnak

Pohoda Fesztivál (Fotó: Pohoda Festival / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Heves vihar miatt történt sátoromlás a trencséni reptéren megrendezett Pohoda fesztiválon július 12-én. A Szlovák Köztársaság Mentőszolgálatának tájékoztatása szerint a mentők 15 és 49 év közötti, többnyire könnyű sérültet láttak el, a balesetnek nincsen magyar sérültje és a konzuli szolgálat sem kapott segítségkérést – mondta Paczolay Máté külügyi szóvivő szombaton az MTI-nek.

Közlése szerint a sérültek közül 14-et szállítottak a trencséni és a vágbesztercei kórházakba, többnyire fejsérülésekkel, felső és alsó végtag zúzódásokkal. Egy 20 és egy 24 éves nő szenvedett súlyosabb sérüléseket. – Konzuli irodánk folyamatos kapcsolatban van a szervezőkkel és a kórházakkal – tette hozzá. Paczolay Máté tájékoztatása szerint a szervezők a fesztivál korábbi befejezéséről döntöttek, mivel 24 órán belül nem tudták volna megoldani az összes építmény ellenőrzését. A sátorvárost így szombaton 12 óráig kellett elhagyni, a parkoló és a lakókocsipark 16 óráig tartott nyitva. A résztvevők elszállítására mentesítő járatokat is indítottak. 

Címkék: Szlovákia, Pohoda