A Németországba menekült ukránok harmada tartósan maradni szeretne

A Németországba menekült ukránok harmada tartósan maradni szeretne

A háború elől Ukrajnából elmenekült emberek érkeznek Lengyelországból a berlini vasúti főpályaudvarra (MTI/EPA/Filip Singer)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Oroszország februári inváziója után Németországba érkezett ukrán menekültek több mint egyharmada úgy nyilatkozott, hogy tartósan az országban szeretne maradni. Egy Németországban végzett, a kormány által támogatott felmérés szerint a többség úgy érzi, hogy szívesen látják, és 37 százalékuk szeretne tartósan letelepedni.

A felmérés szerint további 34 százalékuk tervezi, hogy a háború végéig marad, 27 százalékuk pedig még bizonytalan. Körülbelül 2 százalékuk tervezi, hogy egy éven belül távozik – írja a Reuters.

Vlagyimir Putyin csapatainak február végi inváziója után több mint egymillió ukrán költözött Németországba, ami azt jelenti, hogy a szomszédos Lengyelország után Németország fogadott be a legtöbb menekültet.