A The Sun bocsánatot kért Jeremy Clarkson gyűlölködő cikkéért

A The Sun bocsánatot kért Jeremy Clarkson gyűlölködő cikkéért

Jeremy Clarkson (Fotó: Jeremy Clarkson/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jeremy Clarkson, a Top Gear című műsorral híressé vált, de a BBC-től már régen kirúgott (vagy kilépett, ez értelmezés kérdése) műsorvezető nem szereti annyira a Harry herceghez feleségül ment Meghan Markle amerikai színésznőt. Ezt nem is rejti különösebb véka alá, de a The Sun című tabloidban múlt vasárnap megjelentetett publicisztikájával valószínűleg elvetette a sulykot.

A cikkben Clarkson azt írta Markle-ről, hogy „gyűlöli őt”, és arról álmodik, hogy egy napon majd arra kényszerítik, hogy meztelenül kelljen végigvonulnia az összes brit város utcáin, miközben a nép ürülékkel dobálja, és azt kiáltozza rá, hogy „Szégyen”. Ez egyébként a Trónok harcára való utalás volt, ahol az egyik főszereplőt, Cersei Lannistert kényszerítették erre a rituális megszégyenítésre.

A cikk hatalmas felháborodást váltott ki, még Clarkson lánya, Emily is elhatárolódott apjától az Instagramon. Az önszabályozó sajtóetikai testülethez rekord sok, több mint 20 ezer panasz érkezett rá két nap alatt. 

Ettől aztán a The Sun is észbe kapott (holott rendszeresen jelennek meg a hasábjain egyesek által nacionalistának nevezett vélemények is), és eltávolította a cikket a honlapjáról, valamint bocsánatot kértek érte. 

Azt írták, hogy Clarkson megígérte, hogy a jövőben „óvatosabb” lesz, emellett „megbánták a cikk megjelentetését, és őszintén bocsánatot kérnek érte”.

Clarksonnak nem lesz különösebb baja a cikkből, mert minden ellentmondásos megnyilvánulása ellenére népszerű médiaszemélyiségnek számít. Az ITV-n ő a műsorvezetője a Legyen ön is milliomos vetélkedőnek, és nem is fogják kirúgni a cikkéért. Korábban a Top Gear műsorvezetőjeként számos botránya volt. Előfordult, hogy rasszista mondókával szórakoztatta a stáb tagjait, máskor pedig megütötte az egyik stábtagot, amiért szerinte nem megfelelően végezte a munkáját.

(Sky News)