A várban ünnepelték az államalapítást a marosvásárhelyiek

A várban ünnepelték az államalapítást a marosvásárhelyiek

Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Első alkalommal ünnepelhették a marosvásárhelyi magyarok augusztus 20-át a vár falai között – emelte ki beszédében Cseh Gábor,  Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei elnöke,  a rendezvény fő szervezője.

Az ünnepségen felszólalt többek között a város polgármestere, Soós Zoltán, aki hangsúlyozta, augusztus 20-nak két fontos üzenete van, egyrészt a változás, amelyhez bátorság és megfontoltság, másrészt a megmaradás, amelyhez pedig szorgalom és kitartás szükséges. Mint mondta, Szent István büszke örökösei vagyunk, s az új kenyér arra is tanít bennünket, ahhoz, hogy aratni tudjunk, először vetnünk kell.

A kulturális műsort követően a történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret, majd a jelenlévők elénekelték a székely és magyar himnuszt. A rendezvény az új kenyérből vágott kóstoló szétosztásával zárult.