A WHO felfüggesztette a Szputnyik engedélyezési eljárását

A WHO felfüggesztette a Szputnyik engedélyezési eljárását

Orosz Szputnyik V (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) koronavírus elleni vakcina doboza 2021. február 13-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egészségügyi Világszervezet munkatársa, Jarbas Barbosa sajtótájékoztatón jelentette be szeptember 15-én, hogy a Szputnyik oltóanyag vészhelyzeti engedélyezési eljárását felfüggesztették, mivel a vakcinagyártó üzem vizsgálata során hiányosságokat tapasztaltak. Barbosa elmondta, további vizsgálatok szükségesek, addig is a gyártónak figyelembe kell vennie a WHO észrevételeit.

A WHO már korábban is jelezte aggodalmát a lehetséges keresztfertőzés és a nem megfelelő gyártási megoldások miatt, mikor az oroszországi Ufa-ban az oltóanyaggyárban vizsgálódott. Az Európai Gyógyszerügynökség szintén bejelentette a közelmúltban, nem tudja addig az engedélyezési eljárást lefolytatni, amíg minden adatot meg nem kapott a gyártási folyamatra vonatkozóan.

Az euronews cikke szerint az orosz vakcinagyártó cég, a Pharmstandard júniusban bejelentette, a WHO nem állapított meg kritikus problémákat. "Újabb vizsgálatokra hívjuk a WHO-t. Továbbra is teljesen átláthatóan működünk, folytatjuk a Világszervezet előminősítési eljárását." - mondta a cég képviselője.

A hírportál kiemelte, a WHO jóváhagyása óriási siker lenne Oroszország számára, ugyanakkor orosz állampolgárok milliói számára tenné lehetővé ismét az utazást.

Címkék: WHO, Szputnyik, oltás

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt