Angela Merkel drámai beszéde

Angela Merkel drámai beszéde

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon fontos tizenkét és fél perces beszédet mondott szerdán Angela Merkel német kancellár az ARD közszolgálati televízióban. A videó most magyar felirattal is megtekinthető. 

A koronavírus drámai módon megváltoztatja életünket, kezdte beszédét a politikus, aki az egészségügyi dolgozók mellett a pénztárosoknak és a bolti árufeltöltőknek is megköszönte a kemény munkájukat. A helyzet komoly, a második világháború óta nem létezett ekkora kihívás országunk számára, jelentette ki, és mivel jelenleg sincs sem oltóanyag, sem gyógyszer, egy lehetőség maradt, a járvány terjedésének lelassítása, elnyújtása, hogy ezzel időt nyerjünk a kutatóknak.

Minden élet, minden ember számít, de még a világ egyik legjobbjának tartott német egészségügy kórházai is csődöt mondanának, ha rövid időn belül megugrana a súlyos esetek száma. „Szilárdan hiszek benne, hogy megbirkózunk a feladatunkkal, ha tényleg minden állampolgár, tehát Önök is megértik a feladataikat” – mondta a kancellár.

Az élelmiszerellátást biztosítani fogják, és érthető, ha az emberek otthon készleteznek, de a világ végét idéző felhalmozás teljesen értelmetlen és semmi köze a szolidaritáshoz – mondta. A megelőzésről szólva kifejtette: mindenki számít, és mindenki hozzájárulására szükség van, pár egyszerű szabály betartásával – például tartsunk távolságot egymástól és mossunk gyakran kezet. Skype, telefon, e-mail vagy levél formájában érintkezzünk az idősekkel, és senki se üljön fel a híreszteléseknek, csak a hivatalos tájékoztatást fogadják el hitelesnek. A járvány kimenetele attól függ, milyen fegyelmezetten alkalmazza és tartja be mindenki a szabályokat – fejezte be a beszédét.