Az EP-választás előtt beszédet mondhat Robert Fico

Az EP-választás előtt beszédet mondhat Robert Fico

Virágok a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ápoló besztercebányai F. D. Roosevelt Kóház előtt 2024. május 18-án (Fotó: MTI/AP/Lefterisz Pitarakisz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robert Fico még ezen a héten, a Szlovákiában szombaton esedékes EP-választás előtt nyilatkozatot tehet – értesült a Markíza TV. Az Új Szó cikke szerint erre legkésőbb szerdán kerülhet sor, mivel csütörtökön életbe lép a kampánycsend.

A meglőtt szlovák kormányfőt hétfőn délelőtt 10 óra tájékán a pozsonyi Szent Mihály Kórházba szállították, ahol több órán át kezelték. Robert Ficót egyébként továbbra is otthonában ápolják. Robert Kalinák miniszterelnök-helyettes hétfőn elmondta, hogy Fico rehabilitációs terápiákon esik át, a pontos részleteket azonban nem árulta el. Annyit lehet tudni, hogy a kormányfő emésztőrendszere és végtagjai is megsérültek. A védelmi tárcavezető hozzátette, reméli, hogy Fico hamarosan mellette állhat egy sajtótájékoztatón.