Az FSZB azt állítja, hogy a részleges mozgósítás bejelentése óta már 260 ezer férfi ment el Oroszországból

Az FSZB azt állítja, hogy a részleges mozgósítás bejelentése óta már 260 ezer férfi ment el Oroszországból

Vlagyimir Putyin 2022. július 21-én bejelentette a részleges mozgósítást

Fotó: Képernyőfotó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A KGB utódszervezete, az FSZB jelentése szerint már 261 ezer férfi hagyta el Oroszországot, amióta Vlagyimir Putyin elnök az orosz-ukrán háború miatt részleges mozgósítást rendelt el – írta a Novaja Gazetát szemlézve a 444.hu.

A lap azt írja, hogy az oroszok által közölt adatok erősen megkérdőjelezhetők, mivel az FSZB korábban „nem dolgozott ilyen gyorsan”. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy az FSZB-től származó számnál nagyobb vagy kisebb lehet valójában az Oroszországból menekülő férfiak tömege.

Egyes vélemények szerint ez ok lehet arra, hogy Moszkva – a kivándorlás megakadályozására – lezárja a határokat a hadköteles férfiak előtt. Erre készül többek között a biztonsági és védelmi minisztérium, és állítólag Putyint is igyekeznek meggyőzni erről. Csakhogy lapinformációk szerint az orosz elnök a mozgósítás bejelentése után egy hétre Valdajba utazott pihenni. 

Korábban orosz médiaforrások azt állították, hogy a hatóságok a Luhanszk, Donyeck, Zaporizzsja és Herszon megyék elcsatolásáról szóló „népszavazások” után zárják le a határokat a hadköteles korú férfiak előtt.