Az Izraeli Védelmi Erők katonái tévedésből agyonlőttek három Hamász által elrabolt túszt

Az Izraeli Védelmi Erők katonái tévedésből agyonlőttek három Hamász által elrabolt túszt

Képünk csak illusztráció. Izraeli katonák egy dél-izraeli gyülekezési ponton, a Gázai övezet határának térségében 2023. november 24-én. (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tévesen fenyegetésként azonosítottak, majd agyonlőttek három Hamász által elrabolt túszt az észak-gázai harcok során az Izraeli Védelmi Erők (IDF) katonái pénteken reggel – jelentette be a szervezet szóvivője, Daniel Hagari a Times of Israel szerint.

Hagari szerint az IDF teljes felelősséget vállal a „tragikus incidensért”. – Ez egy olyan terület, ahol a katonák sok terroristával találkoztak, köztük öngyilkos merénylőkkel – mondta. A kérdésre, hogy az áldozatok hogyan tudtak elmenekülni a Hamász fogságából, a szóvivő azt válaszolta, úgy hiszik, hogy a három érintett vagy elszökött vagy magukra hagyták őket fogvatartóik. A lövöldözés utáni vizsgálat során rögtön felmerült a gyanú az áldozatok kilétét illetően, így a holttesteket Izraelbe vitték, és ott azonosították. Az IDF jelenleg is dolgozik azon, hogy tisztázzák az incidens részleteit, de addig is új protokollt léptettek életbe a túszok azonosítására, hogy „mindent megtegyenek azért, hogy megelőzzenek a mostanihoz hasonló tragédiát”.  

 

 

Címkék: Izrael