Az RMDSZ EP-képviselői nem támogatták a tiszások tagfelvételét a néppárti frakcióba

Az RMDSZ EP-képviselői nem támogatták a tiszások tagfelvételét a néppárti frakcióba

Magyar Péter és a Tisza Párt EP-képviselőjelöltjei (Fotó: Facebook/Magyar Péter oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az RMDSZ EP-képviselői nem támogatták a Tisza Párt tagjainak felvételét az Európai Néppárt parlamenti frakciójába – nyilatkozta a Transtelexnek Winkler Gyula, az RMDSZ frissen újraválasztott EP-képviselője. A politikust azt írta, a szavazás nem pártokról, hanem egyéni képviselők csatlakozási kérelméről szólt, majd hozzátette, hogy „Magyar Péter felvételét az RMDSZ EP-képviselői nem támogatták, erkölcsi és politikai okokból kifolyólag”.

Mivel a válaszból nem derült ki egyértelműen, hogy csak a Magyar Péter tagfelvételét utasították-e el, vagy az összes képviselőjét a Tisza Pártnak, a Transtelex rákérdezett, hogyan is történt a szavazás, amire Winkler azt válaszolta, „egy blokk szavazás volt 14 felvételi kérelemről”. A képviselő a portál azon kérdésére már nem válaszolt, hogy csak a Magyar Péter tagfelvételét utasították-e el, vagy a Tisza Párt összes képviselőjét is.

Az EPP tegnap közölte, hogy 14 új Európai Parlamenti képviselőt fogadott soraiba. A frissen felvett képviselők felét a Tisza Párt delegációja adta.