Ázsiában bukkant fel Novák Katalin

Ázsiában bukkant fel Novák Katalin

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök nyilatkozatot tesz a Sándor-palotában 2024. február 10-én. Novák Katalin lemondott az államfői tisztségről. (MTI/Sándor-palota)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Azért jöttem a World Knowledge Forum 2024-re, hogy figyelmeztessek: Korea veszélyben van! Dél-Koreában a legalacsonyabb a születési ráta a világon, 0,7 gyerek jut egy nőre, ami jóval a helyettesítési szint alatt van” – írja az X-en Novák Katalin, aki egy gyereknemzés-segítő NGO, az XY Worldwide alapító-vezérigazgatójaként tért vissza a nyilvánosságba. Ez a volt államfő első szereplése, amióta a kegyelmi botrányba belebukott – emlékeztet a 444, amely észrevette a tweetet. 

Novák egyébként épp a minap jelentette be, hogy az XY Worldwide nevű szervezet vezérigazgatója lesz, amely a világszerte csökkenő születésszámokra szeretne „úttörő megoldásokat” kidolgozni. Emellett ő a szervezet egyik társalapítója is. Novák Katalin az új kihívásokkal kapcsolatban elmondta, hogy izgatottan várja a munkát, amelyben társalapítójával, Stephen J. Shaw-val közösen dolgoznak a demográfiai problémák megoldásán.

A 444 szerint a dél-koreai MK cikke úgy mutatta be az egyik beszélgetésen részt vevő Novákot, mint Magyarország volt elnökét, aki „legyőzte az alacsony születésszámot”. Azt írják, Novák azt mondta: „Egy időben Magyarországon a születési ráta 1,27 volt, ami felért egy »demográfiai katasztrófával«. Korea is ugyanebben a szakaszban van, és egy olyan társadalomba jut, ami a saját halálával néz szembe.” „Bíztató, hogy Jun elnök népesedési vészhelyzetet hirdetett. Egy gyerek nélküli ország haldokló ország, ami haldokló világot jelent” – mondta Novák.

Novák Katalin február 10-én mondott le a köztársasági elnöki pozíciójáról, mert a tavalyi pápalátogatásra hivatkozva kegyelmet adott K. Endrének, aki pedofil bűncselekmények eltussolásához asszisztált a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként. Jelenleg Novák havi ötmilliós javadalmazásban részesül, és háromfős titkárság segíti szakmai és közéleti feladataiban.

Címkék: Novák Katalin,