Belaruszba is telepíthetők az atomfegyverek

Belaruszba is telepíthetők az atomfegyverek

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök interjút ad a Nacionalnaja Oborona (Nemzetvédelem) című orosz újság főszerkesztőjének Minszkben 2021. november 9-én (Fotó: MTI/AP/BelTA/Nikolai Petrov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megvan a viszonylag gyorsan lezavart vasárnapi belarusz népszavazás végeredménye – vette észre a Szeretlek Magyarország. A hivatalos állami közlemény szerint a referendumon a résztvevők 65,2 százaléka bólintott rá, hogy az ország területén atomfegyvereket tartsanak.

Mostanáig az ország alkotmányában benne volt Belarusz atomsemlegessége, ezt írta most felül a hétvégi népszavazás, amiről a nyugati országok már most közölték: nem fogadják el a hivatalos végeredményét, mert minden jel szerint Aljakszandr Lukasenka elnök már 2020-ban az elnökválasztást is súlyosan elcsalta.

A népszavazáson döntöttek arról is, hogy garantálják a volt elnökök mentelmi jogát a hivatali idejük alatt elkövetett cselekmények miatt indított eljárásokban. Ezen kívül Lukasenka azt is bebiztosította, hogy még két ciklusra elindulhasson elnökként.