Biden: az orosz rakétacsapások még inkább megerősítik Washington elkötelezettségét Ukrajna mellett

Biden: az orosz rakétacsapások még inkább megerősítik Washington elkötelezettségét Ukrajna mellett

Joe Biden június 15-én megérkezik Genfbe, hogy találkozzon Vlagyimir Putyinnal (Fotó: REUTERS/Denis Balibouse)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok határozottan elítéli a hétfői orosz rakétacsapásokat Ukrajna ellen, ezek a támadások még inkább megerősítik Washington elkötelezettségét Ukrajna polgárai mellett ameddig csak szükséges – közölte az amerikai elnök hétfőn.

Joe Biden közleménye szerint a támadások civileket öltek és sebesítettek meg, valamint nem katonai célpontokat pusztítottak el, ami az amerikai elnök szerint ismét rávilágít arra, mennyire „brutális Vlagyimir Putyin törvénytelen háborúja Ukrajna ellen”.

A Fehér Ház internetes oldalán megjelent közleményben azt is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok szövetségesei és partnerei oldalán továbbra is megadja az ukrán hadsereg számára a szükséges támogatást, hogy megvédhesse országát és annak szabadságát.

A szövetségesek emellett további terheket rónak Oroszországra agressziója miatt, és elkötelezettek amellett, hogy Putyin orosz elnököt és Oroszországot elszámoltassák az Ukrajnában elkövetett atrocitásokért és háborús bűnökért – olvasható a dokumentumban, amelyben az amerikai elnök egyúttal azt is követelte, hogy Oroszország azonnal állítsa le az agressziót, és vonja ki csapatait Ukrajnából.

(MTI)