Bő harminc százalékkal esett Ukrajna GDP-je

Bő harminc százalékkal esett Ukrajna GDP-je

Képünk csak illusztráció. Ukrajnai háború. A lebombázott épület eredetileg egy iskola volt (Fotó: Ratynskiy Vyacheslav / UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ukrajna bruttó hazai összterméke (GDP) 30,4 százalékkal esett 2022-ben, a legnagyobb mértékben az elmúlt 30 évben az Oroszországgal vívott háború miatt – jelentette ki az MTI tudósítása szerint az ukrán gazdasági miniszter. Julija Szviridenko, aki egyben első miniszterelnök-helyettes is, kijelentette, hogy Ukrajna gazdasága a legnagyobb veszteségeket szenvedte el azóta, hogy 1991-ben elnyerte függetlenségét a Szovjetuniótól, de a visszaesés kisebb volt az eredetileg vártnál.

A Reuters idézte a gazdasági minisztériumnak azt a közlését, miszerint az ukrán energiainfrastruktúra elleni orosz rakétatámadások továbbra is nyomást gyakoroltak az üzleti tevékenységre és a hangulatra. Ukrajna GDP-je 2021-ben 3,4 százalékkal nőtt.