Bolsonaro nincs beoltva, ezért nem engedték be focimeccsre

Bolsonaro nincs beoltva, ezért nem engedték be focimeccsre

Jair Bolsonaro (Forrás: Flickr / Família Bolsonaro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem oltatta be magát, így nem engedték be a Santos futballmeccsére Jair Bolsonarót – számolt be róla az MTI. A brazil elnök vasárnap beszélt újságíróknak arról, hogy igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartja a hasonló korlátozásokat. Az ország számos városában nem engedik be egyes nyilvános helyekre azokat, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

Bolsonaro korábban átesett a koronavíruson, ezt pedig felemlegette most is. Mint mondta, nem érti, miért kellene igényelnie a vakcinát, miközben szerinte több antitestje van, mint azoknak, akiket beoltottak. Az elnök egyébként az oltóanyagok hatékonyságában sem biztos, szerinte a tömeges terjesztésük és alkalmazásuk leginkább a gyógyszeripar érdekeit szolgálja.

Az elnök úgy látja, Brazíliában lassul a járvány terjedése, amit ő egyfajta kollektív immunitásnak tud be. Az ország egészségügyi minisztériuma szombaton egyébként közölte, készen áll rá, hogy jövőre 354 millió adag, az újraoltáshoz szükséges vakcinát szerezzen be.

Bolsonarót korábban is korlátozták már, amiért nem igényelte a vakcinát. New Yorkban volt épp az ENSZ közgyűlésén, amikor be akart térni egy hagyományos brazil étterembe. Ezt viszont nem engedték számára. Ezért a járda egy részét fekete függönyökkel kerítette el, mögötte pedig asztalokat állítottak fel az államfői delegáció számára.