Egyes rasszista magyar szurkolók megint ellopták a show-t a Wembley-ben nem kikapó válogatottól

Egyes rasszista magyar szurkolók megint ellopták a show-t a Wembley-ben nem kikapó válogatottól

Anglia-Magyarország (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A BBC és a Guardian tudósításai szerint a nagyjából ezer magyar szurkoló egy része botrányt okozott a Wembley-ben, amikor rasszista sértéseket vágtak a rendezők fejéhez (tárgyakat nem tudtak, mert elővigyázatosságból hálóval vették körül őket), majd a rendbontás megakadályozása érdekében a szektorba behatoló rendőrökkel harcolni kezdett, írja a 444.

A csetepaté nagyjából hét percig tartott. A szurkolók már a meccs kezdetén is feszültséget keltettek azzal, hogy kifütyülték az angol játékosok rasszizmus elleni térdeplését, és egy ilyen tartalmú molinót is kifeszítettek, –miközben a britek egy része a magyar himnusz közben fütyült. Majd miután az egyik magyar rasszista szurkoló sértegetni kezdett egy rendezőt, a rendőrök behatoltak a szektorba, hogy kiemeljék, de erre a szurkolók egy része rájuk támadt.

Gumibotozás, kisebb rendbontás kezdődött, míg végül a felelőst eltávolították. A kedélyek fél óra múltán nyugodtak meg.

Mint tegnapi cikkünkben írtuk, hogy a brit sajtó már a meccs előtt is arról írt, hogy „Magyarország ellenséges környezetté vált a kisebbségek számára, legyen szó akár állandó lakosokról, akár vendégfocistákról”, illetve hogy az elmúlt években a magyar hatóságoknak sikerült visszaszerezniük a játék irányítását a keményvonalas szurkolóktól, akik erre válaszul a hivatalos biztonsági személyzet tagjaivá váltak.