Egyre több halottat találnak a pesavari mecset romjai alatt

Egyre több halottat találnak a pesavari mecset romjai alatt

A pakisztáni biztonsági szolgálat tagjai az északnyugat-pakisztáni Pesavar egyik mecsetjében elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2023. január 30-án. (MTI/EPA/Bilaual Arbab)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolcvanháromra emelkedett az északnyugat-pakisztáni Pesavar egyik mecsetjében, hétfőn végrehajtott öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma.

A robbanás idején 300-400 rendőr tartózkodott a környéken – nyilatkozta Mohamed Ijaz Khan, fővárosi rendőrtiszt a helyi lapoknak. Ők lehettek a támadás célpontjai. A sérülteket a helyi kórházakba szállították, egy részüket kritikus állapotban. Mohamed Asim, a Lady Reading Kórház szóvivője a BBC-nek arról beszélt, hogy vészhelyzet van a városban, és véradásra szólítva fel a lakosságot.

Az épület részben megsemmisült. Folyamatosan zajlik a romok alá temetett emberek mentése, ez a legfontosabb feladat – közölte Shafiullah Khan, Pesavar polgármester-helyettese.

Sehbaz Sarif miniszterelnök a merényletet „Pakisztán elleni támadásnak” nevezte.