Elfogták a michigani ámokfutó diák szüleit

Elfogták a michigani ámokfutó diák szüleit

James és Jennifer Crumbley, a michigani lövöldöző diák szülei (Fotó: Oxford megyei sheriffi hivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a michigani államügyész bejelentette, hogy négyrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják meg az Oxford városában lévő középiskolában történt iskolai vérengzés elkövetője, Ethan Crumbley szüleit. A szülők a hír hallatán elmenekültek, rövid ideig szökésben voltak.

 A vád szerint a szülők vásárolták a gyilkosságokhoz használt fegyvert a fiuknak, majd az előzetes figyelmeztető jeleket nem vették figyelembe. A rendőrség szökevényekként kezelte a házaspárt, amióta ők nem jelentek meg a hatóságok előtt, hogy formálisan is megvádolhassák őket.

A párra néhány órás üldözés után végül Detroitban, egy ipari épület első emeletén bukkantak rá, miután valai tippet adott hollétükről a rendőrségnek. Korábban a közelben rátaláltak a kocsijukra is.

A házaspár ügyvédje korábban azt állította, hogy a saját biztonságuk érdekében hagyták el Oxfordot, és szándékukban áll feladni magukat. A hatóságok szerint a raktárban való bujkálás nem arra utal, hogy fel akarták volna adni magukat.

A szülőket ugyanabba a börtönbe szállították, ahol a négy diákot meggyilkoló fiukat tartják őrizetben.