Eltávolíttatja az izraeli közterekről a palesztin zászlókat az új nemzetbiztonsági miniszter

Eltávolíttatja az izraeli közterekről a palesztin zászlókat az új nemzetbiztonsági miniszter

Izraeli telepesek (b) és palesztin tüntetők csapnak össze a ciszjordániai Náblusz melletti Azun településen 2022. június 9-én. A tüntetők az izraeli telepeseket próbálták megakadályozni abban, hogy eltávolítsák a palesztin zászlókat a faluból. Az összecsapásokban nyolc palesztin tüntető megsérült. (MTI/EPA/Alaa Badarneh)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Izrael új szélsőjobboldali nemzetbiztonsági minisztere, Itamar Ben-Gvir arra utasította a rendőrséget, hogy távolítsák el a közterületekről a palesztin zászlókat, továbbá „terrorcselekménynek” nevezve a palesztin nemzeti szimbólum használatát – írja az Aljazeera. Ben-Gvir azután adott utasítást a palesztin nemzeti jelképek eltávolítására, hogy szombaton a Tel-Avivban a kormányellenes tüntetésen néhányan a palesztin zászlókat lengették. A tiltakozók „fasisztának” titulálták Benjámin Netanjahu miniszterelnök nemrégiben felesküdött kormányát, valamint a palesztinok és izraeliek közötti egyenlőség megteremtését sürgették.

Az izraeli törvények nem tiltják ugyan a palesztin zászlókat, de a rendőröknek és a katonáknak jogukban áll eltávolítani azokat, ha úgy ítélik meg, hogy ez veszélyezteti a közrendet.