„Erőszakosnak kell lennünk a hitetlenekkel”

„Erőszakosnak kell lennünk a hitetlenekkel”

Recep Tayyip Erdogan török elnök és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Istenünk parancsára erőszakosnak kell lennünk a „kafirokkal” (hitetlenekkel). Kik vagyunk mi? Mohamed Ummája (nemzete). Vagyis (Isten) parancsára kegyesnek kell lennünk egymáshoz. Szóval kegyesek leszünk egymáshoz, és erőszakosak leszünk a kufárokhoz. Ahogy Szíriában is – idézi a Neokohn az Arutz Sheva izraeli lapra hivatkozva Recep Tayyip Erdogan török elnöknek egy muszlim imaházban tartott közös imát követően elhangzott, korán-verseket idéző szavait.

A török elnök mintegy aktualizálva a Koránt, arról is beszélt, hogy Allah megígérte, a szíriai győzelem Istentől érkezik és közeleg a hódítás is. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy a szíriai hadjáratnak nem a biztonsági zóna létrehozása az elsődleges cél, hanem a hódítás.

Az izraeli lap a téma kapcsán megkereste Bill Warnert a Center for the Study of Political Islam (Politikai Iszlám Tudományok Központja) elnökét, aki szerint Erdogan a kufárok szóhasználatával egyértelműen azokra a csoportokra utal, akik nem Mohamed hitének követői, vagyis keresztényekre, zsidókra és hindukra.

A politikai iszlám az a doktrína, amely a hitetlenekre vagy a kufárokra vonatkozik (…) és nemcsak a vallási felsőbbrendűséget hirdeti a kufár felett, hanem kijelenti azt is, hogy a muszlimok dominálnak a kufárok felett politikában és a kultúrában is. Ez a dominancia politikai és nem vallási.