Férje megölésének vádjával őrizetbe vették Németország Rio de Janeiró-i konzulját

Férje megölésének vádjával őrizetbe vették Németország Rio de Janeiró-i konzulját

A riói Jézus-kolosszus (Fotó: Maysam Yabandeh/Pixnio.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Férje megölésének vádjával őrizetbe vették Németország Rio de Janeiró-i konzulját, Uwe Herbert Hahnt – jelentette a német Deutsche Welle. A brazil rendőrség szerint a diplomata megtaposta és feltehetően egy henger alakú tárggyal is bántalmazhatta Walter Henri Maximilien Biot.

Ahogy arról a hvg.hu is beszámolt, a konzul pénteken hívott segítséget Rió előkelő, Ipanema nevű negyedében található lakásukba. Hahn azt mondta a rendőröknek, hogy a férje rosszul lett, elesett és beverte a fejét. A rendőrség vérfoltokat talált a padlón és a bútorokon. A beszámolók szerint a helyszínelők arra is rájöttek, hogy a német diplomata megpróbált kitakarítani, mielőtt a rendőrség megérkezett volna. A hatóságok úgy vélik, hogy a német diplomata így próbálta meg eltüntetni a bizonyítékokat.

A hatóságok feltételezése szerint Biot nyaksérülés következtében halt meg. Ugyanakkor legalább 30 különböző sérülést találtak még a testén, amelyek közül több napokkal a halála előtt keletkezhetett. A pár húsz éve élt együtt.