Herszonnál átkelhettek a Dnyeperen az ukrán csapatok

Herszonnál átkelhettek a Dnyeperen az ukrán csapatok

Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) ukrán katonákkal fényképezkedik az ukrán fennhatóság alá visszakerült dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 14-én. (MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosz katonai bloggerek szerint az ukránok sikeresen kelhettek át a Dnyeper folyón, és az elmúlt napokban megvethették a lábukat annak keleti partján, Herszon megyében – adja hírül a 24.hu. Az átkelés Herszon városának közelében történhetett és több kilométernyi szakaszt tarthatnak ellenőrzésük alatt Oleszkij településtől északra. Az Intstitute for the Study of War nevű amerikai kutatóintézet szerint egyelőre nem lehet megítélni, hogy mekkora léptékű hadműveletről van szó.

Az ukránok novemberben foglalták vissza a Dnyeper nyugati partját Herszon városával együtt az orosz megszállóktól, de akkor meg sem kísérelték az átkelést a több kilométer széles folyón.

A tavaszra tervezett ukrán offenzíváról, a kiszivárgott Pentagon-iratok erre gyakorolt hatásáról bővebben ITT írtunk.