Így néz ki a koronavírus elleni küzdelem belülről, egy olasz kórház megmutatta, mit okoz a járvány

Így néz ki a koronavírus elleni küzdelem belülről, egy olasz kórház megmutatta, mit okoz a járvány

A Sky News felvétele a bergamói kórházból

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bergamo az új koronavírus által leginkább sújtott terület, naponta több százan kerülnek kórházba, és rengetegen szorulnak intenzív ápolásra. S bár az észak-olaszországi régió az ország egyik legjobb egészségügyi hálózatával rendelkezik, mostanra már ez is az összeomlás szélén áll. A Sky News riportjából kiderül, mivel kell megküzdeni a helyi orvosoknak és ápolóknak nap mint nap.

A riporter elmondja, hogy a kórteremnek látszó helyiség valójában egy váróterem, amit a rengeteg beteg miatt alakítottak át intenzív osztállyá. A részleg vezetője, Roberto Cosentini elmondja, a koronavírust nem lehet az influenzához hasonlítani, hiszen nagyon súlyos tüdőgyulladáshoz vezet. A járvány pedig borzasztóan megterheli az egészségügyi rendszert, csak az ő osztályukra 50-60 új beteg érkezik naponta, akik közül szinte mindenki lélegeztetőgépre szorul – árulta el a főorvos.

– Soha életemben nem éreztem ennyire stresszesnek magam, mint most – fogalmazott a riportban egy aneszteziológus, Lorenzo Grazioli. Orvosként mindannyian hozzászoktak a kritikus helyzetekhez, ahhoz, hogy emberek meghalnak a kezeik alatt anélkül, hogy segíteni tudnának nekik, de a jelenlegi helyzetben azt érzik, hogy nem elegendőek a járvány legyőzéséhez. – Megteszünk minden tőlünk telhetőt, de talán még ez sem lesz elég – tette hozzá.

A Sky News riportere emlékeztet, a legfőbb veszély, hogy amint a fertőzés felüti a fejét valahol, a megbetegedések száma robbanásszerűen megnő, és hamar túllépi az egészségügyi rendszer kapacitását.

Már több a halott Olaszországban, mint Kínában | Magyar Hang

A forgatócsapatot Bergamo városa hívta meg a kórházba, hogy így mutassák be, milyen katasztrofális következményekkel járhat, ha az emberek nem veszik komolyan a vírust. – Meg kell kérdőjelezni a kormányok intézkedéseit, ha azok nem megfelelőek. Mert nem lehet kifogás, hogy nem tudunk róla. Olaszországnak sem, a világ többi részének sem – fogalmaznak a riportban.