Ingyen világították ki nemzeti színeinkkel a Burdzs Kalifát

Ingyen világították ki nemzeti színeinkkel a Burdzs Kalifát

A magyar zászló színeiben világították ki a Burdzs Kalifát az 1848-as forradalom tiszteletére (Fotó: Burj Khalifa / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcolót március 15-én egy percig a magyar nemzeti színekkel világították meg. A magyar sajtóban felvetődött, hogy vajon kellett-e fizetni ezért, illetve hogy ki állhatta a számlát.

Különösen azt követően került a figyelem középpontjába az ügy, hogy Hadházy Ákos független képviselő egy Facebook-posztban azt írta: a 3 perces attrakciót bárki megveheti 70 ezer dollárért (kb. 21 millió forint), a hétvégén 100 ezer dollárt (30 millió forint) kell fizetni ezért. Hadházy arra is utal, hogy az ünnepi hétvégét Mészáros Lőrinc Dubajban töltötte, magángépe március 16-án kora este érkezett vissza Budapestre.

A Telex azzal a kérdéssel kereste meg az abu-dzabi magyar nagykövetséget, hogy az épület kivilágítását ki rendelte meg és ki fizette. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kérdésükre a következőket válaszolta. Az ünnepi gesztust a fogadó állam díjmentesen biztosítja a diplomáciai testületek számára, ez tehát költségvonzattal nem járt.